Вероучитељи

Стеван Илић

Стеван Илић

Стеван Илић, вероучитељ, рођен је 14. августа 1980. у Лазаревцу од оца Драгана и мајке Десанке, рођене Мирковић. Основну школу завршио је у Лазаревцу 1995, а средњу пољопривредну у Пожеги 2000. године. Богословски факултет, са благословом епископа шумадијског Г. Јована, уписује 2008. године и завршава га у априлу 2016. Од 2009. до 2012. године вероучитељ је у основној школи „Кнез Лазар“ у Лазаревцу, а од 2012. до 2016. у основној школи „Михаило Младеновић Сеља“ у селу Дудовици. Од септембра 2016. године постављен је за вероучитеља у Техничкој школи „ Колубара“ у Лазаревцу, где и данас обавља ову одговорну дужност. Од маја 2011. године у браку је са Николином, рођеном Самарџија, са којом има три сина – Јована, Павла и Ђорђа.

Драган Гајић

Драган Гајић

Драган Гајић рођен је 4. октобра 1991. године, и парохијанин је цркве Светог архангела Гаврила у селу Шопићу, општине Лазаревац. Након завршене Гимназије у Лазаревцу 2010. године уписао је основне студије на Православном Богословском Факултету у Београду на којима је дипломирао 2015. године.
Веронауку је заволео још од првих часова при храму, а од новембра 2014. године добио је прилику да се прихвати части и одговорности вероучитељске службе при Техничкој школи ,,Колубара“, коју и данас у поменутој школи врши.

Ђорђе Марковић

Ђорђе Марковић

Зовем се Ђорђе Марковић, рођен сам 31.10.1986. године, у Смедеревској Паланци, у свештеничкој породици, као прво од троје деце, од оца Радована Марковића и мајке Љиљане Марковић, рођене Павловић.
Основну школу завршио сам 2001. године, у Бачини код Варварина, после које сам уписао Богословију Светог Саве у Београду и са породицом се преселио у Лазаревац. Богословију сам завршио 2005. године и уписао се на Православни богословски факултет Универзитета у Београду, који сам завршио 2009. године. Наредне године, уписао сам двогодишње Мастер студије на истом факултету и почео да радим у Основној школи „Дуле Караклајић” у Лазаревцу као вероучитељ. На Мастер студијама 2014. г. одбранио сам мастер рад на тему: Екуменско богословље Римокатоличке Цркве до Другог ватиканског сабора. Од школске 2017/2018. г. распоређен сам у гимназији у Лазаревцу.

Гордана Ивановић, вероучитељица

Гордана Ивановић

Гордана Ивановић

Рођена сам у Лазаревцу 17. септембра 1985. године од оца Милована Ивановић и мајке Радмиле Ивановић. Основну школу сам завршила у Лазаревцу, а такође сам похађала и нижу музичку школу одсек хармоника и соло певање. У Београду сам завршила Прву економску школу, а 2005. год. сам уписала Православно богословски факултет. Дипломирала сам 18. новембра 2010. год. практични смер, а 15.07.2014. општи смер, где сам стекла звање дипломирани теолог. Радила сам као вероучитељица у основној школи „Михаило Младеновић-Сеља“ у Дудовици, а тренутно радим у основној школи „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу. Обилазим храм Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу. У слободно време свирам хармонику и гитару, а такође волим да пишем песме.
Познајем рад на рачунару, MS Word, MS Excel i Internet, као и познавање енглеског језика и просечно знање руског језика.

Никола Урошевић, ђакон

Ђакон Никола Урошевић

Ђакон Никола Урошевић

Рођен у Лазаревцу 11.08. 1982. од оца Милије и мајке Слободанке. Основну школу је завршио у Лазаревцу 1997, а средњу богословску школу у Крагујевцу 2002. године. У чин ћакона је рукоположен 20. јула 2009. год. у храму Св. Вмч. Недеље у Десимировцу од руке Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Г. Јована и постављен за ђакона при храму Св. Вмч. Димитрија у Лазаревцу, дужност коју и данас обавља. Ожењен је Бојаном рођеном Милосављевић. Отац је троје деце.

Катарина Вујичић

Рођена сам 23. фебруара 1982. године у Ваљеву од оца Миодрага и мајке Славке обоје православних Срба.
Православни Богословски институт уписала сам 2001. године. Године 2004. постављена сам за вероучитеља Колубарско-посавског намесништва и тај посао са много успеха обављам и данас.
Године 2008. уписала сам Православни богословски факултет који сам завршила 2014.
Као вероучитељ радила сам у више школа на територији нашег намесништва. Трудила сам се и трудим се да своје ученике редовно водим на Литургију, како би деца присуствовала, учествовала у Литургији и причешћивала се.

Немања Радоичић

Немања Радоичић

Немања Радоичић

Рођен сам 20. јула 1990. године у Београду од оца Горана и мајке Биљане. Основну школу сам завршио у Дудовици 2005. године а своје даље школовање наставио у Богословији Светог Јована Златоустог у Крагујевцу по благослову Његовог Преосвештенства Господина Господина Јована. У четвртој години у истој богословији рукопроизведен сам у чин чтеца по благослову епископа шумадијског Господина Јована. После завршене богословије своје усавршавање сам наставио на Православном богословском факултету Универзитета у Београду где сам и дипломирао на основним академским студијама. Након завршеног факултета, а по благослову епископа шумадијског Господина Јована, вршим часну и узвишену дужност вероучитеља у неколико школа. Такође, Света богослужења редовно посећујем, активно учествујем у њима и помажем свештеницима при парохијском храму у Петки.

Стефан Ристић

Стефан Ристић

Стефан Ристић

Стефан Ристић, вероучитељ, рођен је у Лазаревцу 21. маја 1992. године од оца Миладина и мајке Десанке. Основну школу Кнез Лазар завршио је 2007. године, а Гимназију у Лазаревцу је завршио 2011. године. Исте године уписује Православни богословски факултет у Београду, који је завршио 2015. године са просечном оценом 8.28 и исте године уписује мастер студије на ПБФ-у, које успешно приводи крају. Дужност вероучитеља почео је да обавља од септембра 2016. године.

Милош Ћирић

Milos Ciric

Милош Ћирић

Милош Ћирић, вероучитељ, рођен је 21. септембра 1992. године у Лазаревцу од оца Славка и мајке Мирјане рођ. Петровић из Лазаревца. Основну школу и Гимназију завршио је у Лазаревцу. Након завршене средње школе, 2011. године, уписује се на основне студије на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, које завршава 4. септембра 2015. године са просечном оценом 9,41. Октобра 2015. године уписује се на мастер студије на истом факултету (систематско-историјски смер), које завршава 29. септембра 2016. године са просечном оценом 9,78 (тема мастер рада: Руски утицаји на српско богословље у XVIII веку, ментор проф. Владислав Пузовић).
Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован га је рукопроизвео у чин чтеца 29. септембра 2012. године у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.
Благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована почиње да предаје веронауку у Основној школи Кнез Лазар у Лазаревцу, 17. фебруара 2016. године. На овој дужности се налази и сада.
У Свету тајну брака ступио је 9. октобра 2016. године са Александром рођ. Антонијевић из Лазаревца.

Дејан Јовановић

Dejan Jovanovic

Дејан Јовановић

Дејан Јовановић из Ћелија рођен је 17. септембра 1989. године у Лазаревцу од оца Милоја и мајке Наде рођ. Мићић. Основну школу завршава у Лазаревцу, а затим уписује и у року завршава Богословију Светог Саве у Београду. Након завршене средње богословске школе уписује Православни Богословски факултет Унивезитета у Београду. Руком епископа шумадијског Господина Јована рукопроизведен је у чин чтеца 16. јула 2011. године. Црквени брак са супругом Александром, рођеном Цветиновић из Лајковца, склапа 19. јула 2015. године. Дужност вероучитеља константно обавља од 2013. године у ОШ „Кнез Лазар“ у Лазаревцу, а краћи период и у СМШ „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу и барошевачкој подручној ОШ „Милорад Лабудовић Лабуд“ у Бистрици. Члан је Културног Центра „Хаџи Рувим“ из Лајковца. Отац је једног детета, кћерке Ангелине рођене 22. новембра 2016. године.