Трибина

15. децембар 2019.


У среду, 4. децембра 2019. године, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, одржана је трибина посвећена горућим проблемима међу младима данас, а то су болести зависности и интернет врбовање омладине од стране савремених секти. Гости предавачи су били:
1. Ламбе Ђорејлијевски, дипломирани специјални педагог. Двадесет три године радио је у београдској полицији у Одељењу за сузбијање наркоманије. Од 2006-2018. и одласка у пензију радио је на месту шефа Одсека за превенцију наркоманије. Окупљенима, међу којима је било много младих предочио је „Тренутно стање наркоманије у Србији”, са освртом на појаву синтетичких дрога, обрађујући тему са социолошког и криминолошког аспекта.
2. Зоран Луковић, дипломирани правник и религиолог. Тему „Секте на интернету“, предочио је са искуством тридесетогодишњег проучавања проблематике узрока и сузбијања последица сектног и манипулативног деловања, насилног верског екстремизма и радикализма.
Трибину ј еотворио протојереј-ставрофор Марко Митић, старешина храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, најавивши теме и представивши госте предаваче.