Седница намесника

23. јануар 2019.

У петак, 11. jануара, када наша Света Црква прославља Светих 14000 младенаца Витлејемских, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу. Епископу су саслуживали архијерејски намесници Епархије шумадијске, свештенство и ђакони наше епархије. Повод за ово Литургијско сабрање, била је редовна седница архијерејских намесника Епархије шумадијске и шумадијског Првојерарха.

У надахнутој беседи, у дане божићне радости, окупљеним верницима Владика Јован је поручио да je својим рођењем Бог загрлио човека и човек Бога спасоносном љубављу. Љубављу која нас смртне и пролазне дарује животом вечним и непролазним, која нас поново уводи у изгубљени Рај. Божићна порука је порука мира и добре воље. Онај који гради мир, у себи, својој породици, своме месту, тај ће се сином Божијим назвати. Бог је на Божић загрлио човека, али потребно је да и човек загрли Бога. Човек Бога грли вером, љубављу, милосрђем, добрим делима, добрим мислима, лепим речима… Само уз Божију помоћ могуће је творити мир и вољу Божију. Из дубине пада и понора у које је човека и човечанство довело зло и грех једино је Богу било могуће да изведе људски род.

После седнице која је одржана у прелепом амбијенту етно комплекса „Бабина река“ у Трбушници, за госте је приређена Трпеза љубави, трудом и залагањем Архијерејског намесника Колубарско-посавског Златка Димитријевића, протојереја-ставрофора и свештенства овог намесништва.