Слава у Лазаревцу

25. новембар 2018.


У четвртак, 08. новембра 2018. године, када наша Света Црква прославља Светог великомученика Димитрија, своју славу прославио је храм посвећен овом светитељу у Лазаревцу.
Свету Литургију су служили: протојереј-ставрофор Марко Митић, старешина храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, архијерејски намесник колубарско посавски, протојереј-ставрофор Томислав Марић, протонамесник Влада Димитријевић и ђакон Никола Урошевић. Свечаности сабрања допринело је појање хора „Свети Димитрије“ из Лазаревца, под диригентском палицом протонамесника Владимира Стојковића.
Вернима се обратио свештеник Марко Митић честитавши славу свечарима и окупљеном народу, пожелевши им да се још много година, у сваком добру, радости и весељу окупљају у лазаревачком храму, прослављајући овог великог божијег угодника.
По обављеној литији пререзан је славски колач са овогодишњим свечаром, господином Миланом Стојановићем из Лазаревца. На крају сабрања уследила је Трпеза љубави која је припремљена трудом и залагањем господина Милана Стојановића и његове породице, верног народа и свештенства лазаревачког храма.